Få hjælp til Traume og PTSD

Traume og PTSD

PTSD (posttraumatisk belastningsreaktion) er en reaktion på en svær psykisk belastning. Den kan opstå, hvis du har været udsat for oplevelser, hvor du har følt stærk rædsel, hjælpeløshed og intens frygt for dit eget eller andres liv, og hvor du ikke har fået bearbejdet hændelsen hurtigt (i løbet af få uger). 

Den voldsomme situation vender tilbage 

Følelserne kan ’forfølge’ dig ved, at du genoplever den voldsomme situation i vågen tilstand og i søvne. Derfor er du i fare for at blive traumatiseret igen – og derfor vil du ofte ubevidst forsøge at undgå steder og situationer, der minder om den traumatiske hændelse. 

Få kontrol over Traume og PTSD og lær at blive tryg igen

Når du skal bearbejde PTSD, skal du lære at blive tryg igen. Jeg har efteruddannet mig inden for traumer, og med traumefokuseret kognitiv adfærdsterapi kan jeg hjælpe dig med at få talt om oplevelsen og bearbejde traumet. Du lærer dine reaktioner og symptomer at kende, og du lærer at mindske din angst og håndtere følelser af skyld og skam. Dermed opnår du kontrol over dit traume og et liv i bedre balance. 

Psykoterapi bidrager til at genoprette balancen, da du arbejder med dine belastning temaer. Via samtale afdækker vi dine ressourcer, din grænsesætning – årsagen til at du ikke får sagt Nej ofte nok? Derudover benytter jeg kropsøvelse, somatisk mindfulness, vejrtrækningsøvelse, da de bidrager til at give kroppen og sindet ro.

Fortrængning af ubehagelige oplevelser 

Måske kan du ikke huske den oplevelse, der har givet dig et traume eller PTSD. Det opleves f.eks. hos børn, der har været udsat for overgreb og senere i livet kommer ud for omstændigheder, som minder om de ubehagelige oplevelser – eller hvor de ikke længere kan fortrænge oplevelserne. 

Er du i tvivl om jeg er den rette til at hjælpe dig?

Lad os starte med en gratis samtale. Ring til mig på tlf 22 30 52 80 eller indsend formularen herunder. Så kontakter jeg dig.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Symptomer ved Traume og PTSD

PTSD kan have forskellige sværhedsgrader, og du kan opleve forskellige symptomer, som er med til at forringe din livskvalitet. Her er en række af de mest almindelige tegn: 

Libratum er latin og betyder At balancere.

Kontakt mig

OM

Jeg er uddannet psykoterapeut MPF og har flere års erfaring i samtaleforløb med mennesker, som oplever at livet ikke helt har udformet sig som ønsket.

Læs mere
Ansøg om en Sundhed+ Kredit

FIND

KONTAKT

Bettina Lund-Strøier
Mobil:+45 22 30 52 80
Email:libratumterapi@gmail.com