Få hjælp til spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser er en række psykiske problemer, hvor du prøver at håndtere svære følelser og situationer ved at kontrollere din krop. Dit behov for kontrol kan vise sig ved, at du opstiller strenge regler for, hvad og hvornår du spiser, og hvordan du dyrker motion – og du kan have det svært med dine tanker og følelser. 

Ikke kun stærk undervægt 

Personer med en spiseforstyrrelse er ikke nødvendigvis udmagrede. Problemerne kan både vise sig som under- og overvægt og som under- og overspisning, og du kan sagtens være normalvægtig og stadig have en spiseforstyrrelse. 

Genskab balancen med kostvejledning og samtaleterapi 

En væsentlig del af behandlingen er kostvejledning, men en spiseforstyrrelse handler ikke kun om mad, og derfor er det vigtigt også at arbejde med de psykiske problemer. Som psykoterapeut kan jeg give dig redskaber, som gør, at du lærer at tackle de følelser og problemer, der har udløst din spiseforstyrrelse. Du lærer din spiseforstyrrelse at kende og får mulighed for at blive bedre til at håndtere den. 

Behandling for spiseforstyrelse er vigtig 

De fleste, der lider af en spiseforstyrrelse, lever et almindeligt liv, men det store fokus på mad, krop og motion kan give udfordringer. Spiseforstyrrelsen kan påvirke både dit fysiske og psykiske helbred og dit sociale liv. Derfor er det vigtigt at få behandling. 

Er du i tvivl om jeg er den rette til at hjælpe dig?

Lad os starte med en gratis samtale. Ring til mig på tlf 22 30 52 80 eller indsend formularen herunder. Så kontakter jeg dig.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Symptomer på spiseforstyrrelser

De vigtigste typer spiseforstyrrelser er anoreksi, bulimi og tvangsoverspisning (BED). Her er en række af de mest almindelige tegn på spiseforstyrrelser.

Libratum er latin og betyder At balancere.

Kontakt mig

OM

Jeg er uddannet psykoterapeut MPF og har flere års erfaring i samtaleforløb med mennesker, som oplever at livet ikke helt har udformet sig som ønsket.

Læs mere
Ansøg om en Sundhed+ Kredit

FIND

KONTAKT

Bettina Lund-Strøier
Mobil:+45 22 30 52 80
Email:libratumterapi@gmail.com

Stress

Lad os lige slå det fast med det samme – Stress er ikke en sygdom men en belastningstilstand, netop de belastninger som du oplever, har du mulighed for at arbejde med, sætte ord på og dermed hjælpe dig selv ud af stresstilstanden ved at blive klogere på hvad der satte gang i den.

Belastningstilstanden opstår, når dine ydre eller indre krav overstiger de ressourcer, du har til rådighed – eller oplever, at du har. Når vi er stresset oplever vi at vores råderum er begrænset.

Når vi bliver stresset, mærker vi det i kroppen, og vores adfærd ændrer sig. Kortvarig stress er ikke en belastning, vi bliver syg af, så længe der efterfølgende er plads til at genoprette balancen mellem krav og ressourcer.

Genskab kontrol over din Stress

Psykoterapi bidrager til at genoprette balancen, da du arbejder med dine belastning temaer. Via samtale afdækker vi dine ressourcer, din grænsesætning – årsagen til at du ikke får sagt Nej ofte nok? Derudover benytter jeg kropsøvelse, somatisk mindfulness, vejrtrækningsøvelse, da de bidrager til at give kroppen og sindet ro.

Som psykoterapeut er jeg uddannet til at støtter og guider dig gennem hele behandlingsforløbet, på en sådan måde at du får sat ord på de krav og overbelastninger som har udløst dine stressfaktorer. 

Når vi bliver ramt af stress, får vi negative tanker om os selv, vores selvværd bliver mindre og ofte oplever vi at ikke er gode nok til vores arbejde eller i forældre / kæreste rollen – vores realitetssans kan blive forstyrret og vi har svært ved at indfri egne eller andres forventninger.

Jo længere tid stress belastningen står på, jo kraftigere bliver symptomerne, hvorfor de kan ende med at blive kroniske. Så det vigtigt at du søger hjælp og kommer i behandling.

Symptomer ved stress:
Oplever du stress er du velkommen til at ringe til mig for en gratis forsamtale.

 • Hovedpine
 • Hjertebanken
 • Svedeture
 • Nedsat immunforsvar
 • Diarré
 • Mangel på appetit
 • Øget forbrug af alkohol, piller
 • Søvnløshed
 • Kropslig uro
 • Ingen sexlyst
 • Hukommelsesbesvær
 • Anspændthed
 • Koncentrationsbesvær
 • Angst
 • Aggression
 • Utålmodighed.

Du kan læse mere på Frivillighuset.dk Psykiatrifonden

Få hjælp til Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser er strategien der hjælper dig med at håndtere svære følelser og situationer. Den viser sig ved at din kropsopfattelse er forstyrret og kan komme til udtryk ved at du opbygger et unaturligt forhold til mad, men også ved at man har det svært med sine tanker og følelser. 

Spiseforstyrrelser er således en fællesbetegnelse for en række psykiske belastninger, hvor kroppen spiller en vigtig rolle. Der kan både være tale om under- eller overvægt. 

Du kan godt have et normalt BMI og vægt men alligevel have tanker og overvejelser som en person med en spiseforstyrrelse har. Personer med en spiseforstyrrelse er ikke nødvendigvis udmagrede, i mange tilfælde er der tale om betydelig overvægt eller undervægt. De fleste der lider af spiseforstyrrelse, lever et almindeligt liv med studie, arbejde, familie og venner.

Generelt er der tale om psykologiske symptomer, som forvrænget dit kropsbillede der kommer til udtryk som, utilfredshed med dig selv, og det giver dig et naturligt behov for kontrol. Spiseforstyrrelser kan komme til udtryk i at du opstiller meget restriktive regler for hvad du indtager, hvornår du indtager det og hvordan du dyrker motion.

Dette gælder både under og overspisning.

Symptomer på Spiseforstyrrelser;

Du har et forstyrret forhold til mad og evt. motion – Du bruger overdreven meget energi på at bekymre dig om mad, måltider og vægt – Du er meget utilfreds med din krop og vægt uanset om du er tynd eller tyk – Du er træt, har ondt i maven, svært ved at finde såvel indre som ydre ro, du har ringe selvtillid og selvværd.

Men en spiseforstyrrelse handler ikke kun om mad. Derfor er også vigtigt at arbejde med de psykiske problemer, der er en del af sygdommen.   

En del af behandlingen er at du lærer din spiseforstyrrelsen at kende, da det giver dig mulighed for at blive bedre til at håndtere den. Som psykoterapeut kan jeg i samarbejder med dig give dig redskaber som gør at du lærer at takle de følelser og problemer, som har udløst din spiseforstyrrelse.

En anden væsentlig del er kostvejledning hvor du lærer at få et normalt forhold til din mad, krop og vægt, så du får de mineraler og vitaminer som din krop har brug for. 

Ring gerne til mig for en uforpligtende dialog om din spiseforstyrrelse. 

Du kan læse mere om spiseforstyrrelser på https://www.lmsos.dk eller på https://psykiatrifonden.dk

Libratum er latin og betyder At balancere.

Kontakt mig

OM

Jeg er uddannet psykoterapeut MPF og har flere års erfaring i samtaleforløb med mennesker, som oplever at livet ikke helt har udformet sig som ønsket.

Læs mere
Ansøg om en Sundhed+ Kredit

FIND

KONTAKT

Bettina Lund-Strøier
Mobil:+45 22 30 52 80
Email:libratumterapi@gmail.com