Få hjælp til Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser er strategien der hjælper dig med at håndtere svære følelser og situationer. Den viser sig ved at din kropsopfattelse er forstyrret og kan komme til udtryk ved at du opbygger et unaturligt forhold til mad, men også ved at man har det svært med sine tanker og følelser. 

Spiseforstyrrelser er således en fællesbetegnelse for en række psykiske belastninger, hvor kroppen spiller en vigtig rolle. Der kan både være tale om under- eller overvægt. 

Du kan godt have et normalt BMI og vægt men alligevel have tanker og overvejelser som en person med en spiseforstyrrelse har. Personer med en spiseforstyrrelse er ikke nødvendigvis udmagrede, i mange tilfælde er der tale om betydelig overvægt eller undervægt. De fleste der lider af spiseforstyrrelse, lever et almindeligt liv med studie, arbejde, familie og venner.

Generelt er der tale om psykologiske symptomer, som forvrænget dit kropsbillede der kommer til udtryk som, utilfredshed med dig selv, og det giver dig et naturligt behov for kontrol. Spiseforstyrrelser kan komme til udtryk i at du opstiller meget restriktive regler for hvad du indtager, hvornår du indtager det og hvordan du dyrker motion.

Dette gælder både under og overspisning.

Symptomer på Spiseforstyrrelser;

Du har et forstyrret forhold til mad og evt. motion – Du bruger overdreven meget energi på at bekymre dig om mad, måltider og vægt – Du er meget utilfreds med din krop og vægt uanset om du er tynd eller tyk – Du er træt, har ondt i maven, svært ved at finde såvel indre som ydre ro, du har ringe selvtillid og selvværd.

Men en spiseforstyrrelse handler ikke kun om mad. Derfor er også vigtigt at arbejde med de psykiske problemer, der er en del af sygdommen.   

En del af behandlingen er at du lærer din spiseforstyrrelsen at kende, da det giver dig mulighed for at blive bedre til at håndtere den. Som psykoterapeut kan jeg i samarbejder med dig give dig redskaber som gør at du lærer at takle de følelser og problemer, som har udløst din spiseforstyrrelse.

En anden væsentlig del er kostvejledning hvor du lærer at få et normalt forhold til din mad, krop og vægt, så du får de mineraler og vitaminer som din krop har brug for. 

Ring gerne til mig for en uforpligtende dialog om din spiseforstyrrelse. 

Du kan læse mere om spiseforstyrrelser på https://www.lmsos.dk eller på https://psykiatrifonden.dk

Libratum er latin og betyder At balancere.

Kontakt mig

OM

Jeg er uddannet psykoterapeut MPF og har flere års erfaring i samtaleforløb med mennesker, som oplever at livet ikke helt har udformet sig som ønsket.

Læs mere

FIND

KONTAKT

Bettina Lund-Strøier
Mobil:+45 22 30 52 80
Email:libratumterapi@gmail.com