Parterapi

Alle Parforhold oplever problemer i perioder – det er helt normalt

Oplever I at kærligheden er forsvundet i jeres parforhold og samlivet er svært at få til at hænge sammen? 

Måske så meget at I har svært ved at føle kærligheden og nærværet mellem jer – så tillad jer at søge professionel hjælp.
Der kan være mange forskellige årsager til at vores samliv ikke lige går som vi forestillede os. Årsagerne kan være mange forskellige f.eks. sygdom, misbrug, økonomi, børn, arbejde osv. 

Ofte er det faktisk fordi den ene eller begge parter i forholdet oplever ikke at blive set og hørt. Det gør at der opstår en utryghed og ofte også en følelse af ikke at blive elsket som den jeg er.
Når vi indgår i en parrelation, indgår vi som os selv. Det betyder at vi er 2 mennesker som er rundet af den måde vi blev opdraget på som børn, de oplevelser vi har fået i livet, positive som negative. De hændelser vi har været udsat for, kulturen i vores stam-familie – eller sagt på en anden måde; 

Du kommer som dig og din partner kommer som sig

Netop det at vi er forskellige er ofte det som vi bliver tiltrukket af. Du kender det sikkert – det at blive tiltrukket af en person som har det som du syntes du selv mangler. Men lige netop dette gør det også udfordrende for os når forelskelsen har lagt sig.

Hvis vi er for forskellige, kan det blive svært at være sammen over tid hvis vi ikke får hjælp til at forstå hvad der er på spil i hinanden.

At være et par, er vi på mange forskellige måder ud over parforholdet – vi indgår som par i forhold til mor/far og søskende – når vi er på arbejde, til sport, sammen med venner osv. Altså indgår vi i mange forskellige parrelationer hver dag – hele livet.

Også i forhold udenfor parforholdet opstår der uenigheder og konflikter, hvis vi oplever at der ikke, er plads til mig eller jeg ikke bliver set og hørt som den jeg er.

For at opnå en forståelse må vi være nysgerrige på egen adfærd og egen andel i konflikten.

Metoden er en af de få metoder til parterapi, hvis effekt er videnskabeligt undersøgt og efterprøvet. Den har for indeværende den højeste effekt og den laveste tilbagefaldsrate og er godkendt af American Psychological Association (APA) som evidensbaseret.

Forskning viser, at ca. 75% af parrene bevæger sig fra frustrationer og konflikter til et trygtog vitalt parforhold, og 90% af parrene oplever markante forbedringer.

EFT har også i en række undersøgelser bevist sin effekt i arbejdet med par, hvor én eller begge har traumer eller omsorgssvigt med sig i bagagen, samt for par der kæmper med effekterne af utroskab.

Du kan læse mere om metoden ved at besøge Dansk Center for emotionsfokuseret terapi.

Libratum er latin og betyder At balancere.

Kontakt mig

OM

Jeg er uddannet psykoterapeut MPF og har flere års erfaring i samtaleforløb med mennesker, som oplever at livet ikke helt har udformet sig som ønsket.

Læs mere

FIND

KONTAKT

Bettina Lund-Strøier
Mobil:+45 22 30 52 80
Email:libratumterapi@gmail.com