Parterapi – EFT metoden

Parterapi – Emotionsfokuseret terapi

Alle Parforhold oplever problemer i perioder, det er helt normalt

Oplever I at jeres Parforhold og samliv er svært at få til at hænge sammen på en sådan måde at der er plads til jer begge i forholdet, så meget at I har svært ved at føle kærligheden mellem jer – så tillad jer at søge professionel hjælp.

Via modellen Emotions Fokuseret Terapi (EFT) vil I begge blive hørt og set. I sætter hver især ord på det som I oplever som svært i forholdet. Via konfliktfri dialog vil I opnå en forståelse for hinandens forventninger og ønsker til parforholdet, da jeg styrer og støtter jer begge gennem processen.

Der kan være mange forskellige årsager til at vores samliv ikke lige går som vi forestillede os, det kan være sygdom, misbrug, økonomi, børn, arbejde osv. Men ofte er det faktisk fordi den ene eller begge parter i forholdet oplever ikke at blive set og hørt. Det gør at der opstår en utryghed og ofte også en følelse af ikke at blive elsket som mig.

Når vi indgår i en parrelation, indgår vi som os selv. Det betyder at vi er 2 mennesker som er rundet af den måde vi blev opdraget på som børn, de oplevelser vi har fået i livet, positive som negative, de hændelser vi har været udsat for, kulturen i vores stamfamilie – eller sagt på en anden måde; Du kommer som dig og din partner kommer som sig.

Netop det at vi er forskellige er ofte det som vi bliver tiltrukket af. Du kender det sikkert – det at blive tiltrukket af en person som har det som du syntes du selv mangler. Men lige netop dette gør det også udfordrende for os når forelskelsen har lagt sig.

Hvis vi er for forskellige, kan det blive svært at være sammen over tid hvis vi ikke får hjælp til at forstå hvad der er på spil i hinanden.

At være et par, er vi på mange forskellige måder udover parforholdet – vi indgår som par i forhold til mor/far og søskende – når vi er på arbejde, til sport, sammen med venner osv. Altså indgår vi i mange forskellige parrelationer hver dag – hele livet.

Også i forhold udenfor parforholdet opstår der uenigheder og konflikter, hvis vi oplever at der ikke er, er plads til mig eller jeg ikke bliver set og hørt som mig.

Her kan vi være nysgerrige på egen adfærd og egen andel i konflikten.

Skal I ikke være et par længere og sige farvel til hinanden

Måske er I afklaret og enige om at I ikke skal være et par fremover, men i denne situation er det også godt at få talt sammen på en konstruktiv og værdig måde, da det at gå fra hinanden ofte er en følelsesmæssig rutsjetur hvorfor det vil være godt at få repareret jeres relationen på en sådan måde at i begge kommer gennem bruddet uden for mange følelsesmæssige skrammer.

Der er ingen ‘skilsmisser’ der er lykkelige – men når årsagen til bruddet er talt igennem og dermed kendt af begge parter kan det være lettere at acceptere.

Accept giver mulighed for at begge parter komme videre i eget liv og kunne indgå i en ny parrelation uden frygt for at blive forladt.

Metoden er en af de få metoder til parterapi, hvis effekt er videnskabeligt undersøgt og efterprøvet. Den har for indeværende den højeste effekt og den laveste tilbagefaldsrate og er godkendt af American Psychological Association (APA) som evidensbaseret.

Forskning viser, at ca. 75% af parrene bevæger sig fra frustrationer og konflikter til et trygtog vitalt parforhold, og 90% af parrene oplever markante forbedringer.

EFT har også i en række undersøgelser bevist sin effekt i arbejdet med par, hvor én eller begge har traumer eller omsorgssvigt med sig i bagagen, samt for par der kæmper med effekterne af utroskab.

Du kan læse mere om metoden ved at besøge Dansk Center for emotionsfokuseret terapi.

Libratum er latin og betyder At balancere.

Kontakt mig

OM

Jeg er uddannet psykoterapeut MPF og har flere års erfaring i samtaleforløb med mennesker, som oplever at livet ikke helt har udformet sig som ønsket.

Læs mere

FIND

KONTAKT

Bettina Lund-Strøier
Mobil:+45 22 30 52 80
Email:libratumterapi@gmail.com