Få hjælp til Angst

Angst

Angst er en naturlig reaktion på noget, du oplever som farligt, men den kan løbe løbsk: Hvis du for eksempel får angstanfald ved at købe ind eller tage bussen, er reaktionen ude af proportion med situationen, da der ikke er en reel fare. Her gør angsten, at du har svært ved at leve dit liv. 

Lær din angst at kende 

Jo længere tid belastningen står på, jo kraftigere bliver symptomerne, så de kan ende med at blive kroniske. Det er vigtigt, at du søger hjælp og kommer i behandling. Behandlingen kan involvere medicin, men psykoterapi spiller også en rolle ved at lære dig angsten at kende, så den bliver mindre truende. 

– og at kontrollere angsten 

Via samtale lærer du, hvordan du kan stoppe et angstanfald i opløbet. Du får større kontrol over din angst, så den fylder mindre i din dagligdag. Det kaldes psykoedukation og er en del af et forløb, som fokuserer på, hvad du tænker om dig selv og dine vanskeligheder. Du bliver bevidst om negative tanker og mønstre, så du får støtte og hjælp til at ændre dem og dermed får bedre kontrol over angsten. 

Få kontrol over Angst gennem psykoterapi

Angst er en helt naturlig følelse, og reaktion på noget vi oplever som farligt for os. Angsten sikrer at vi reagerer instinktiv ved f.eks. at flygte eller forsvare os – Men angsten kan løbe løbsk og udvikler sig på en sådan måde at du har svært ved at leve dit liv. Hvis det at købe ind eller tage med offentlig trafik udløser angst reaktionen så er det ude af proportion med situationen, da der ikke er en reel fare ved at handle ind eller tage offentlig trafik.

Angst kan vise sig fra let nervøsitet, med sommerfugle i maven, til svære anfald af panik, hvor vi kan opleve en lammende fornemmelse, der går så meget ud over livskvaliteten, at vi ikke kan leve et normalt liv.  
Angst opstår, når vi bliver overbelastet, og vil derfor ofte være et symptom ved f.eks. depression og stress.

Negative tanker og lavt selvværd 

Der er mange forskellige slags angst, blandt andet social angst, generaliseret angst og panikangst. Når du rammes af angst, får du negative tanker om dig selv. Dit selvværd bliver mindre, og ofte oplever du, at du ikke er god nok til dit arbejde eller som forælder eller partner. Din realitetssans kan blive forstyrret, og du kan have svært ved at indfri egne eller andres forventninger. 

Er du i tvivl om jeg er den rette til at hjælpe dig?

Lad os starte med en gratis samtale. Ring til mig på tlf 22 30 52 80 eller indsend formularen herunder. Så kontakter jeg dig.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Symptomer ved angst

Oplever du angst er du velkommen til at ringe til mig for en gratis forsamtale.

Libratum er latin og betyder At balancere.

Kontakt mig

OM

Jeg er uddannet psykoterapeut MPF og har flere års erfaring i samtaleforløb med mennesker, som oplever at livet ikke helt har udformet sig som ønsket.

Læs mere
Ansøg om en Sundhed+ Kredit

FIND

KONTAKT

Bettina Lund-Strøier
Mobil:+45 22 30 52 80
Email:libratumterapi@gmail.com