Hvordan foregår parterapi

Parterapi forløbet

Grundlæggende er første session der hvor i begge komme til udtryk med det som I savner i forholdet.
I sætter hver især ord på det som I oplever som svært i forholdet. Via konfliktfri dialog vil I opnå en forståelse for hinandens forventninger og ønsker til parforholdet, da jeg guider og støtter jer begge gennem processen.

Efter første session vil i begge komme til en individuel samtale. Her er fokus på dig og det som du bringer med ind i jeres parforhold. Det er væsentligt arbejde at være undersøgende på hvad det er du bidrager med til parforholdet, da vi jo er 2 unikke og individuelle personer som udgør et forhold.

De efterfølgende sessioner kommer i som par. 

Vi arbejder med jeres dynamikker, altså det i oplever kommer på spil mellem jer der hvor I oplever at jeres forhold ikke fungere og her hvor I oplever at det:

’Faktisk kan være lige meget om jeg siger noget eller ej for du lytter alligevel ikke til mig’ eller ’Faktisk kan det være lige meget om jeg er her eller ej, for du ser og føler mig ikke’.

Sue Johnsson (grundlægger af Emotions Fokuseret Terapi (EFT) kalder det for Protestpolkaen. Med det mener hun at når parforholdet ikke kan finde rytmen sammen så er det svært at danse sammen. Det tror jeg alle der er, eller har været i et parforhold kender til. Du kan læse mere om EFT længere nede på denne side.

Modstand på parterapi hos den ene part

For at lykkes med et parterapiforløb er det vigtigt at i begge ønsker og vil deltage i forløbet. Det betyder ikke at der ikke må være tvivl hos den ene af jer, men et parterapiforløb kan sjældent genoprette ’bulerne’ i forholdet hvis den ene part har stor modstand til et parterapiforløb. Vi kan ikke ændre hinanden men kun os selv.

Min anbefaling er at den part som oplever modstand mod et par-forløb, starter i individuel terapi, for at afdække hvilke mekanismer der er på spil i sig selv og dermed få afdækket hvad årsagen er til modstanden -jeg ikke vil – jeg tør ikke – jeg har ikke lyst.

Er du i tvivl om jeg er den rette til at hjælpe jer?

Lad os starte med en gratis samtale. Ring til mig på tlf 22 30 52 80 eller indsend formularen herunder. Så kontakter jeg jer.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Libratum er latin og betyder At balancere.

Kontakt mig

OM

Jeg er uddannet psykoterapeut MPF og har flere års erfaring i samtaleforløb med mennesker, som oplever at livet ikke helt har udformet sig som ønsket.

Læs mere
Ansøg om en Sundhed+ Kredit

FIND

KONTAKT

Bettina Lund-Strøier
Mobil:+45 22 30 52 80
Email:libratumterapi@gmail.com