Få hjælp til Misbrug

Misbrug

Der findes mange forskellige definitioner af hvad et misbrug er, men når forbruget af stoffer, medicin eller alkohol giver problemer med dit helbred eller i hverdagslivet, så har du et misbrug. Dit misbrug påvirker dit helbred, fysisk som psykisk men det påvirker også dine omgivelser f.eks. familie, venner, arbejde etc.

Der er forskel på, hvornår forbruget af alkohol, medicin eller stoffer bliver opfattet som et problem, for vi opfatter det forskelligt, ud fra vores eget forbrug eller mangle på samme. 

Du synes måske ikke at dit forbrug er et problem, men dine pårørende kan opfatte det som misbrug og bede om at du går i behandling, da de oplever at du overbelaster dem med din adfærd.

For nogle er misbruget en måde at dulme fx angst, depression eller anden psykisk sygdom og er dermed en form for selvmedicinering. Omvendt kan et misbrug også udløse psykisk sygdom som depression, angst og skizofreni.  

Grundlæggende skal du selv være motiveret for at stoppe og gerne have opnået støtte fra dine omgivelser, da et misbrug sjældent over af sig selv, specielt hvis det er fremskredent. Derfor er det vigtigt, at du kommer i behandling. Et behandlingsforløb foregår ofte som ambulant medicinsk behandling, så din trang bliver dæmpet og du dermed ikke oplever abstinenser. Den medicinsk behandling kombineres ofte med samtaleterapi.

Når du har erkendt at du har et misbrug, vil jeg som psykoterapeut kunne støtte dig i at finde ud af hvad der ligger bag dit misbrug, hvad du følelsesmæssigt opnår via dit misbrug, men også afdække hvad der motiverer dig for at stoppe dit misbrug.

Netop i motivationen findes nøglen til at komme videre i livet med reduceret forbrug eller et helt stop. 

Der findes mange forskellige foreninger som yder behandling og støtte til misbrugere hvorfor det er svært at henvise dig til en specifik behandling. Din kommune stiller behandling til rådighed, så start med at læse på deres hjemmeside. 

Du er velkommen til at ringe til mig for gratis rådgivning.

Læs mere omkring misbrug på Psykiatrifonden.dk

Libratum er latin og betyder At balancere.

Kontakt mig

OM

Jeg er uddannet psykoterapeut MPF og har flere års erfaring i samtaleforløb med mennesker, som oplever at livet ikke helt har udformet sig som ønsket.

Læs mere

FIND

KONTAKT

Bettina Lund-Strøier
Mobil:+45 22 30 52 80
Email:libratumterapi@gmail.com