Få hjælp til Depression

Depression

Gennem livet vil du opleve modgang, kriser, ulykker eller sorg – men det er ikke det samme som en depression. En depression er en alvorlig lidelse, som nedsætter din livskvalitet, og det er ikke en tilstand, du bare kan komme ud af ved at tage dig sammen. 

Intet overskud til hverdagen 

Når du har en depression, virker livet tungt og uoverkommeligt, og du har ikke overskud til hverdagen. Det kan være svært at koncentrere sig, dine tanker er pessimistiske, og du kan føle, at du ikke har noget at tilbyde andre. De negative tanker giver uro i krop og sind og kan medføre angst og stress. 

Lær din depression at kende 

Ved hjælp af psykoterapi kan jeg lære dig at forstå din sygdom gennem en proces, der kaldes psykoedukation. Når du ved, hvordan depressionen fungerer, kan du blive bedre til at håndtere den. Via samtaler afdækker vi graden af din depression og finder en psykoterapeutisk behandling, der virker – for eksempel adfærdsterapi, neuroaffektiv terapi eller interpersonel terapi. Og dermed lærer du at leve med dine negative tanker. 

Let, moderat og svær depression 

Depression inddeles i tre kategorier alt efter, hvor alvorlig den er. Ved let depression kan du som regel leve nogenlunde normalt, men bruger meget energi på det. Ved moderat depression er livet sværere at få til at hænge sammen – og ved svær depression kan du ikke selv få din hverdag til at fungere. Din læge kan hjælpe dig med at få en test for depression. 

Ved en let depression vil du som regel være i stand til at fortsætte din normale hverdag, med arbejde og fritidsaktiviteter. Dog kan du opleve nedsat livskvalitet, da det meste af din energi bruges på jobbet og meget lidt energi til at gøre noget godt for dig selv i fritiden.

En moderat depression gør at du typisk har svært ved at fungere på arbejdet, i familien og i fritiden.  Du har brug for støtte til at komme i gang med dagen og dens opgaver.

Ved svær depression, kan du ikke selv få din hverdag til at fungere, hverken på arbejdet, i fritiden eller i familien. Du vil opleve mange symptomer og måske have tanker om selvmord.  

Er du i tvivl om jeg er den rette til at hjælpe dig?

Lad os starte med en gratis samtale. Ring til mig på tlf 22 30 52 80 eller indsend formularen herunder. Så kontakter jeg dig.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Symptomer på depression

Følelse af at du ikke slår til og er uden betydning for dig selv eller andre – Isolerer dig og orker ikke at møde andre – Skyldfølelse over at have det, som du har det – Koncentrationsbesvær og kan ikke samle dig om noget – Føler uro og rastløshed, alting går langsomt, og du kan være hæmmet i at tænke, tale eller bevæge dig  – Søvnbesvær, vågner ofte i løbet af natten eller tidligt om morgenen – men du kan også have lyst til at sover hele tiden – Din appetit er stærkt nedsat eller overdreven lyst til mad – Du har måske tanker om selvmord.

 

Libratum er latin og betyder At balancere.

Kontakt mig

OM

Jeg er uddannet psykoterapeut MPF og har flere års erfaring i samtaleforløb med mennesker, som oplever at livet ikke helt har udformet sig som ønsket.

Læs mere
Ansøg om en Sundhed+ Kredit

FIND

KONTAKT

Bettina Lund-Strøier
Mobil:+45 22 30 52 80
Email:libratumterapi@gmail.com