Få hjælp til Depression

Depression

Depression, viser sig ofte som nedtrykt sindsstemning, træthed og mangel på energi og drivkraft. Livet virker tungt og uoverkommeligt, og der er ingen overskud til at klare hverdagen. Depression gør at det kan væres svært at koncentrere sig og huske. Tankerne er negative og pessimistiske, og dets kan føle som, at man ikke har noget at tilbyde andre. Ofte ved vi ikke, hvornår vores depressive tanker begyndte. 

Gennem livet vil langt de fleste af os opleve ulykker, krise eller sorg, altså modgang og kriser. Men det er ikke det samme som at have en depression. 

En depression er en alvorlig lidelse, som nedsætter vores livskvalitet og i svær grad er depression stærkt invaliderende. Din tid bliver optaget af uafbrudt grublerier og bekymringer, uden at du mestrer at finde løsninger eller komme nogen vegne med det som bekymrer dig, du bliver ramt af mere og flere negative tanker som giver uro i krop og sind. Hvilket kan give angst og stress. 

Har du en depression, kan du ikke bare tage sig sammen eller tænke mere positivt.  

Som psykoterapeut kan jeg lærer dig, din sygdom at kende. Det kaldes psykoedukation. Når du ved, hvordan depressionen fungerer, kan du blive bedre til at håndtere den. Via støttende samtaler vil vi sammen afdække graden af din depression. Der findes forskellige former for psykoterapeutisk behandling, der har vist sig virksomme over for depression. Det er bl.a. adfærds-, neuroaffektiv og interpersonel terapi.

Symptomer på depression;

Følelse af at du ikke slår til og er uden betydning for dig selv eller andre – Isolerer dig og orker ikke at møde andre – Skyldfølelse over at have det, som du har det – Koncentrationsbesvær og kan ikke samle dig om noget – Føler uro og rastløshed, alting går langsomt, og du kan være hæmmet i at tænke, tale eller bevæge dig  – Søvnbesvær, vågner ofte i løbet af natten eller tidligt om morgenen – men du kan også have lyst til at sover hele tiden – Din appetit er stærkt nedsat eller overdreven lyst til mad – Du har måske tanker om selvmord.      

Depression inddeles i 3 kategorier som du kan læse mere om her:

Ved en let depression vil du som regel være i stand til at fortsætte din normale hverdag, med arbejde og fritidsaktiviteter. Dog kan du opleve nedsat livskvalitet, da det meste af din energi bruges på jobbet og meget lidt energi til at gøre noget godt for dig selv i fritiden.

En moderat depression gør at du typisk har svært ved at fungere på arbejdet, i familien og i fritiden.  Du har brug for støtte til at komme i gang med dagen og dens opgaver.

Ved svær depression, kan du ikke selv få din hverdag til at fungere, hverken på arbejdet, i fritiden eller i familien. Du vil opleve mange symptomer og måske have tanker om selvmord.  

Du er velkommen til at kontakte mig for en dialog om depression.

Du kan læse mere på https://depressionsforeningen.dk  Eller på   https://psykiatrifonden.dk

Libratum er latin og betyder At balancere.

Kontakt mig

OM

Jeg er uddannet psykoterapeut MPF og har flere års erfaring i samtaleforløb med mennesker, som oplever at livet ikke helt har udformet sig som ønsket.

Læs mere

FIND

KONTAKT

Bettina Lund-Strøier
Mobil:+45 22 30 52 80
Email:libratumterapi@gmail.com